top of page
Toekomstbestendige veranderaars..
 • Willen we dat zijn? Buiten de gebaande paden gaan?.. De bouwsector is aan het verduurzamen. Met de huidige milieuvraagstukken en wetgeving, is de urgentie hoog voor kwalitatieve, dunne en efficiënte isolatie. Bestaande woningvoorraad moet toekomstbestendiger gemaakt worden en Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) wordt de norm. Ook voor Nul Op de Meter (NOM) bouwen, is het noodzakelijk te kijken naar meer manieren om kosten efficiënt de totale energievraag naar beneden te krijgen. 

 • Naast efficiëntie spelen de milieu effecten van het gebruikte materiaal een belangrijke rol voor de noodzakelijke terugdringing van de totale milieu belasting van gebouwen. Circulair bouwen, maatwerk leveren ten einde de CO2 voetafdruk te minimaliseren (no waste) en de duurzaamheid van het materiaal, zijn hiervoor van belang. Met ons gerichte en bewuste gebruik van VIP werken wij mee aan verlaging van milieu belasting tijdens de bouw. 

NU= bouwen in de toekomst met VIP
csm_ISSO-kwaliteit_039121b374.png
R%20kort_edited.jpg
Vergelijk in R waardes VIP en traditionele materialen

 • VIP is van 'nature based' onbrandbaar en ultralicht materiaal, gewonnen uit silica. De levensduur is 2 x zo lang als de traditionele isolatiematerialen; zo’n 25 tot 30 jaar nagenoeg zonder isolatieverlies. Samen met de technische specificaties maakt dat VIP tot meest duurzame oplossing voor toekomstbestendig bouwen. We hebben als VIP Isolutions dit CE gekeurd en het ISSO kwaliteitskeurmerk niet voor niets toegekend gekregen. 

 • In de tabel is te zien hoe VIP het grootste isolerende vermogen heeft ten opzichte van alle traditionele bouwmaterialen, met een Lambda waarde van λ 0,007. Er is dus geringe dikte voor nodig om een optimale isolatie te garanderen. Ter indicatie: voor wanden is vaak een R waarde van 4,5 nodig en voor daken een R waarde van 6,5.​

 • VIP Isolutions werkt BIM Compliant en heeft de ISSO gecontroleerde kwaliteitsverklaring voor VIP.

Bouwen met VIP:
Context bewustzijn
 • VIP is een vacuüm paneel, wat maakt dat er van te voren over constructie en toepassing nagedacht moet worden. Wij gaan daarom eerst met de opdrachtgever in gesprek om de isolatiebehoefte in kaart te brengen. 

 • Meten is weten. Wanneer we inzichtelijk maken welke vlakken -zoals wanden, daken, vloeren of plafonds- geïsoleerd moeten worden, kijken we ook naar de context van de ruimte. Een binnenwand zal bijvoorbeeld graag nog bewerkt worden door bewoners/gebruikers van een pand, daar waar een dak of gevel, eenmaal geplaatst, weinig moderatie meer zal kennen. 

VIP toepassingen in de bouw
 • Wij leveren 7 standaard maten en 9 standaard diktes van VIP panelen. Daarnaast kunnen we elke gewenste maat en dikte leveren. Ook afwijkende vormen zijn mogelijk, wat wel gebruikt wordt in bijvoorbeeld balkons, daken of dakkapellen. 

 • Voor de afwerking bij het toepassen van VIP, maken we vaak gebruik van PURCon©: ons eigen ontwikkelde afwerking materiaal dat dezelfde verwerkbaarheid kent als hout, maar beter isoleert. 

vip%20panelen_edited_edited.png
Vacuüm als een pak koffie, maar dan lichter in gewicht.. 
 • Voor alle toepassingen met VIP geldt dat wij toepassing mogelijkheden hebben doorontwikkeld. Denk aan cacheringen met XPS of rubbergranulaat voor gebruik op daken en overstekende balkons. Deze combinatie is voor optimale isolatie én goede afwatering. Ook daar waar bij bijvoorbeeld renovatie de bestaande vlakken niet helemaal gelijk zijn, hebben wij toepassingsmogelijkheden om dit uit te vlakken. Zonder schade aan het VIP materiaal en voor optimale benutting. 

 • VIP kan bij nieuwbouw in beton wanden en vloeren verwekt worden. Voor renovatieprojecten kan VIP ook aangebracht worden op de vloer, voorzien van rubbergranulaat. Dit is een goede toepassing voor optimalisatie van bijvoorbeeld vloerverwarming waarbij de vloer zeer geringe opbouwdikte kent. ​

de_mors_logo.png
logo_isodun.png
logo_bmnnl.png
VIP Isolutions in de bouw  
Samen verantwoord de toekomst in 

Elke isolatie uitdaging in de bouw gaan we aan. In wanden binnen en gevels buiten, daken en vloeren, overstekende balkons of dakterrassen. Wij leveren maatwerk met oog voor de kosten, optimale isolatie opbrengst en zijn continu innoverend. Van sparren over de ultieme isolatie oplossing met de architect, tot meedenken en begeleiden van oplossingen voor renovatie en verduurzaming vraagstukken. Op isolatie gebied, dat dan wel..

De opbrengst van producten in de bouw, zoals bijvoorbeeld warmtepompen, wordt vele malen effectiever met gebruik van onze VIP toepassingen. We werken daarom graag samen met zowel  bouwbedrijven, installateurs als woningbouwcorporaties om hier bewustzijn in te creëren. Verder maken we voor ons R&D gebruik van TU Delft en ingenieurs van ESA, en hebben we een sterk netwerk; synergy is key!

We voorzien architecten van alle relevante informatie om de VIP op de juiste manier in het bestek te integreren. We denken ook hierin mee, betrekken ons netwerk voor combinaties en samenwerking, en houden zicht op juiste en snelle oplevering. Deze is in de regel niet meer dan binnen 4-5 weken vanuit de

VIP productie.

Zodra we de opdracht krijgen, wordt het productieproces in werking gezet. We leveren het legplan en kunnen middels briefings de bouwteams aanvullen als dat nodig is.

Door de grootte van onze producent en industrialisatie van onze ketenpartners, kunnen we grote volumes aan.  Zo is opschaling voor bijvoorbeeld verduurzaming van grote aantallen bestaande woningen tegelijk zeer goed mogelijk. Door de PREFAB levering in deze gevallen vooral, is er No Waste en is transport gewicht (CO2 voetafdruk) minimaal. 

Veel groener wordt het niet!...  

"Het zijn niet de sterkste soorten die overleven, noch de intelligentste, maar degenen die zich het beste aanpassen".. 

-

Charles Darwin

bottom of page