top of page
balog2_edited.jpg

Visie, filosofie en geschiedenis

VIP Isolutions heeft met divisie BA-LOG sinds 1996 met VIP-τeq dé oplossing voor één van de grootste isolatie uitdagingen van deze tijd in geconditioneerd transport.

Begonnen met isolerende hoezen, -scheidingswanden voor vrachtwagens tot innovatie van de meest recente versie van isolerende boxen.

 

Onder andere de ontwikkeling met ESA (European Space Association) en het testen door TNO en WUR, garanderen dat ook de HACCP-normen gehaald worden met onze maatwerk producten.

​Met BA-LOG opereren we zo voor temperatuurcontrole in het weg-, lucht- en zeetransport, ten bate van de Food- en Pharma industrie en overige temperatuurgevoelige producten.

 

Net als in al onze divisies  is MVO een belangrijke richtinggever en het kenmerkende 99% circulaire materiaal van VIP-τeq herhaald noemenswaardig.

zero-emissie-stadsdistributie-elektrisch-rijden-800x450.png

VIP-τeq IN LOGISTIEK

Voor Food & Pharma bieden wij unieke producten met VIP-τeq voor Last Mile distribution en transport. Hierin maken we gebruik van passieve koeling en is door het sterke VIP-τeq, bijkoeling nagenoeg niet nodig.

 

Hybride Food & Pharma boxen met VIP-τeq: Dit zijn bijvoorbeeld EPP-box of PP-krat voorzien van een VIP-τeq lining. Kenmerkend en uniek zijn de hoge isolatiewaarde en het lichte gewicht.

 

Droogijs bunker met VIP-τeq: Rotomould container met VIP-τeq lining voor droogijs opslag en transport. Deze behoudt ten opzichte van een standaard droogijs bunker 20% meer droogijs, over 6 dagen gemeten.

Verder bieden we, uniek in Nederland, oplossingen met VIP-τeq voor andere extreem temperatuurgevoelige producten zoals in de Industrie of Cultuurwereld.

Hybride boxen en containers worden voor dit doel, maatwerk door ons ontwikkeld en geleverd aan diverse klanten.

Tot slot ligt onze eigen innovatie ten grondslag aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld de reservoirs voor kokend-waterkranen, drones tbv medicijnvervoer in ontwikkelingslanden en het gebruik van VIP-τeq in combinatie met PCM.

Voor meer informatie neem gerust hier contact met ons op.

vergekijking volume.jpg

ONZE CUSTOMIZED LOGISTIEK

Van oudsher levert onze BA-LOG divisie oplossingen voor uitdagingen ook in andere delen van de logistieke keten.

Wij zijn daarom blijvend preferred supplier voor:

 

Rolcontainers

Pallet-boxen

(Isolerende) hoezen voor pallets /(rol)containers / IBC

Brandwerende scheidingswanden voor luchtvracht en wegtransport

Hoezen in allerlei maten en vormen voor speciale toepassingen, zoals voor tools van Search And Rescue teams of in vliegtuigcockpits

Voor meer informatie over onze maatwerk oplossingen neem contact op met George Balsing per telefoon (06 53 950 442) of per e-mail.

bottom of page