top of page

Amsterdam monument renovatie

Verduurzaming van monumentaal pand aan het Vondelpark met VIP en XPS

ISOLATIE VRAAGSTUK

Voor de renovatie van het souterrain van een monumentaal pand, is dunne isolatie nodig vanwege de bewoonbare vierkante meters. Daarnaast is gecertificeerde isolatie met een R=3,5 waarde nodig om aan de subsidie norm te voldoen.  

Gelijkmatige, stabiele isolatie is hier mede de uitdaging vanwege de inpandige steamroom en pool. 

Bezijden het souterrain, moet ook het overstekend balkon geïsoleerd worden.

Onze klant kwam er in de praktijk achter dat de ruimte voor isolatie veel beperkter was dan op de oorspronkelijke tekeningen stond en benaderde ons direct.

VIP ISOLUTION

Vanuit onze Insolation Consultancy hebben we samen met de klant in het souterrain zowel op de bodem als op de wanden, VIP met XPS cachering aangebracht. XPS heeft een dampwerende eigenschap en is sterk en duurzaam, specifiek in combinatie met VIP. 

Voor het overstekend balkon hebben we tevens VIP met XPS gebruikt, waarna de afwerking gerealiseerd kon worden. 

OPBRENGST 

Het prachtige pand is volgens de laatste normen geïsoleerd en heeft geen vochtprobleem, wat in de binnenstad van Amsterdam in een souterrain makkelijk had gekund. Onze stabiele isolatie en cachering maakt dat er geen condensvorming optreedt en energiebeheersing gegarandeerd is. 

Wederom is de carbonfootprint bovendien meest gunstig wegens onze maatwerk, volledig vlakbedekkende, VIP isolatie.

 

 

VIP Isolutions is BIM compliant en heeft het ISSO kwaliteitskenmerk voor VIP. Voor meer informatie over verduurzaming van monumenten met VIP klik hier

bottom of page