top of page

Sandwich Gevel Isolatie

De Isolatie Uitdaging 2019; wij waren deelnemer

ISOLATIE VRAAGSTUK

Bied een innovatieve oplossing voor verduurzaming voor de buitenzijde van 10.000 woningen, van bestaande woningvoorraad van woningbouwcorporaties. Minimale overlast voor de bewoners is daarbij cruciaal. 

VIP ISOLUTION 

 

Samen met ketenpartners De Mors en Borgh heeft VIP Isolutions een unieke dunne combinatie ontworpen van 30mm VIP met composiet steenstrips, met een totaal dikte van slechts 45 mm.

Deze VIP Sandwich Gevel Isolatie, waarbij gekozen kan worden uit tientallen esthetische mogelijkheden van composiet, wordt aan de buitenzijde van bestaande woningen bevestigd. De stel bevestigingen van Borgh houden de panelen duurzaam op hun plek. Prefab aanlevering mbv de ketenpartners, maakt opschaling uiteraard zeer goed mogelijk.

OPBRENGST: EEN DUNNE EN TOCH WARME JAS​

 

Onze oplossing van buiten Sandwich Gevel Isolatie is vooral interessant voor de woningcorporaties, omdat de bewoners niet gestoord hoeven te worden tijdens inmeten en plaatsing.

Afwerking is daarnaast eenvoudig door de geringe dikte, kozijnen bijv kunnen gewoon blijven zitten.

Bovendien wordt er een optimaal isolatieresultaat behaald. 
 

Opbrengst die wij getest en CE gekeurd hebben:

Bij een totaal dikte van Dtot = 45mm is de R waarde R= 4,5 (m2K/W). Deze opbrengst is direct concreet zichtbaar in de verlaagde energierekening, structureel dus, terwijl het aantal bewoonbare m hetzelfde blijft.

Voor meer info over onze Sandwich Gevel Isolatie klik hier.

Daar kan geen ander materiaal tegenop en daar komt niets meer tussen.. 
bottom of page