top of page
Wat zijn Vacuüm isolatie panelen
 • VIP panelen zijn isolerende panelen die worden gebruikt voor vlak bedekkende isolatie. De prestaties zijn bij hun extreem slanke vorm dermate hoog, dat bij toepassing zowel ruimte als kosten optimaal bespaard worden. 
   

 • Het oersterke onbrandbare kernmateriaal van VIP bestaat uit microvezels op silica basis, gewonnen uit basalt. Silica is de meest voorkomende stof in de aardkorst, maar ook de meest isolerende. En circulair. Super groen dus!

r%20waarde%20vergelijk_edited.jpg
BALOGVIP.png
Schermafbeelding 2019-09-29 om 18.28.42.
csm_ISSO-kwaliteit_039121b374.png

 • De omhulling van het paneel die de kern vacuüm getrokken bijeen houdt, is een barrierfilm met vooral ultra lage luchtdoorlating en krachtige sealbaarheid.​ De levensduur is mede daardoor 2 x zo lang als de traditionele isolatiematerialen; zo’n 25 tot 30 jaar nagenoeg zonder isolatieverlies. Samen met de technische specificaties maakt dat VIP tot meest duurzame oplossing in isolatie.
   

 • De isolerende eigenschap van de meeste materialen wordt uitgedrukt in R waarde ( “Resistance”; weerstand tegen warmte doorgifte). De mate waarin het materiaal warmte geleidt, wordt aangegeven met een λ symbool voor Lambda waarde ( warmte geleidingscoëfficiënt ). Hoe lager de lambda waarde, hoe beter het materiaal isoleert, dus hoe hoger de R waarde.

 • In de tabel is te zien hoe VIP het grootste isolerende vermogen heeft ten opzichte van alle traditionele bouwmaterialen, met een Lambda waarde van λ 0,007. Er is dus geringe dikte voor nodig om een optimale isolatie te garanderen; bijv bij een Rc van 35 mm, een R van 5,00!! ​

 • VIP Isolutions is BIM Compliant en heeft de ISSO gecontroleerde kwaliteitsverklaring voor VIP.

Prestatie vergelijk in R waardes tussen VIP en traditionele materialen
VIP_gevels-01-01.png
VIP_HSBdaken-01-01-01.png
VIP_vloer-01.png
Enkele van onze  
sandwich constructies
Toepassingen van VIP & Sandwich
 • Het vacuüm principe van VIP wordt verbroken als de panelen doorboord worden. Dit heeft effect op de isolatiewaarde en maakt dat er van tevoren anders over toepassing nagedacht moet worden. Even wennen?.. Wij hebben jarenlange ervaring om hierbij te begeleiden en adviseren. 
   

 • VIP Isolutions heeft een innovatie trackrecord voor het doorontwikkelen van zogenaamde  “Sandwichpanelen”. Dit is VIP, als een sandwich aan beide zijden voorzien van gangbare materialen, om een makkelijk verwerkbaar paneel te krijgen. Daarnaast behoren volkern, metaal, gips, rubber, cementvezelplaat of hout bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.
   

 • Kijk voor verschillende sandwich toepassingen in de bouw, ook eens bij onze projecten!
   

 • Ter verdere inspiratie: te denken valt aan gebruik van VIP voorzien van rubbergranulaat voor isolatie van de vloer en optimalisering van vloerverwarming. Door de geringe opbouw zeer geschikt voor verduurzaming en gasvrij maken van bestaande woningen volgens de EU norm. Er zijn eindeloze mogelijkheden voor de ultieme No-regret.

 • Alle VIP panelen worden op maat geproduceerd en geleverd. voor een gunstige CO2 voetafdruk en meer continuïteit in isolerende prestaties. Dit is bovendien bij uitstek geschikt voor PREFAB producten, waarin we gebruik kunnen maken van onze speciaal voor VIP ontwikkelde afdichting materialen. 

Kortom: VIP

Onze standaard afmetingen VIP panelen in mm

1200  x 1000

1200  x   500    

1000  x   600

1000  x   300

  600  x   500

  600  x   250

  300  x   250

Standaard diktes in mm

10,15, 20

25, 30, 35

40, 45, 50

Alle denkbare vormen en combinaties met materialen kunnen wij bespreken en de meesten ook leveren. Hoogwaardige kwaliteit en de voor uw project ultieme oplossing staan hierbij centraal.

Onze producent levert door heel Europa en  is grote volumes gewend. 

We kunnen vele afwijkende vormen in VIP leveren waarvan dit de meest voorkomende zijn (bijvoorbeeld voor daken of balkons) 

drieh%20grijs_edited.jpg
vijfh_edited.jpg

Vacuüm Isolatie Panelen door VIP Isolutions omdat:

 • Meest efficiënte isolatie waarde, zonder koude bruggen, bij slankste vorm

 • Circulair, maatwerk en prefab: gunstige CO2 voetafdruk

 • Getest, gecertificeerd en gegarandeerd

 • Kwaliteit van dienstverlening, sterke relatie opbouw

"JE KUNT NOOIT DE OCEAAN OVERSTEKEN, TENZIJ JE DE MOED HEBT DE KUST UIT HET OOG TE VERLIEZEN"

-

CHRISTOFEL COLUMBUS

bottom of page